In vorige berichten schreven we “Geweldloze Communicatie” omdat dit zo werd bedacht door Marshall Rosenberg in de jaren ’70. Omdat de essentie “verbinding” is noemen we het liever zo.

Het is een methode om conflicten op te lossen en tegelijkertijd een manier om in de wereld te staan.
Het helpt ons om duurzame relaties op te bouwen door onze aandacht te richten op wat we graag willen dat zich manifesteert in de wereld in plaats van wat we niet willen.
Een conflict is niet langer een onaangename kwaal waar we zo snel mogelijk van willen af komen, maar een kans om samen te groeien. Marshall Rosenberg zei altijd: ik zal je leren hoe je van een conflict kunt genieten.

Verbindende Communicatie kan in alle groepen gebruikt worden: in de familie, op school, op het werk, in de Letsgroep… en natuurlijk ook tussen twee personen.

Meer info op Wikipedia


MedeLetser Annick zal ons de komende 6 maanden begeleiden in verbindende communicatie. We komen in principe elke 2de donderdag van de maand samen om 19u30. Het vindt plaats bij een Letser thuis. De eerste keer is het bij Luc.

De bijeenkomsten zijn ervaringsgericht : aan de hand van praktijksituaties wordt beleefd hoe verbindende communicatie toegepast kan worden.

Ook al was je niet op één van onze intro-momenten, je bent welkom.

Praktisch: de eerste LETS-Brussel avond verbindende communicatie begeleid door Annick is op donderdag 11 januari 2018 te Sint-Gillis, Smidsestraat 17, om 19u30.

Schrijf je in bij : Luc (luc_desmedt@hotmail.com, tel/sms 0476 507 173) of Annick (annick.noelle@gmail.com).

We waarderen Annick (SPL001) met 10 ketjes / per persoon / avond.