(enkel voor leden)

Wil jij meer insecten in jouw tuin voor meer biodiversiteit of wil jij juist de bijen redden? Dan is het de hoogste tijd voor een insectenhotel.

Tijdens de CreaLets-namiddag van zondag 24 september wil Ani ons leren hoe we dit kunnen maken. Zij zorgt voor drank maar iets lekkers voor erbij wordt van de bouwers verwacht.

De insecten hebben geen perfect huisje nodig want een kiertje hier en daar geeft ze extra plek om in te kruipen. We gebruiken alleen natuurlijke materialen want ze houden niet van verf en lijm. Onderstaande foto laat zien hoe ons insectenhotel er kan uitzien.

We maken een vierkantig of rechthoekig houten raamwerk met een harde achtergrond en verdelen die in aparte vakjes. De houten onderdelen dien je zelf mee te brengen en eventueel al voor te bereiden. Elk vakje vullen we met een ander materiaal zoals houtsnippers, bamboe, dennenappels, stukjes boomstam en takken van verschillende dikte waar we gaatjes in boren, stukjes baksteen …

Als je deze materialen niet zelf hebt kan je afspreken met Lieve want in haar tuin is het merendeel ervan te vinden. Verder nog ter inspiratie : vlinders houden zich het liefst schuil achter deurtjes met horizontale spleten, daar kunnen ze gemakkelijk in en uit. Alhoewel Ani werkmateriaal heeft lijkt een kleine hamer, wat spijkers en een kleine zaag geen overbodige luxe.

Van 14u tot 17u30.

Gelieve Ani te verwittigen als je komt: ani.hakobian70@gmail.com –  Tel: 0497/68-90-66

Ani woont in de buurt van metro Graaf Van Vlaanderen.