Zondag 5 mei om 11u was het dan zover: een bezoek aan de koninklijke serres en tuin (lees: park). De oproep naar alle LETS-leden had niet veel kandidaten opgeleverd maar we moesten snel zijn en Sabine was snel! Of beter nog…ze hield vol. De dag dat de tickets eindelijk beschikbaar werden gesteld, bleek de website niet opgewassen tegen de stormloop van kandidaat-kopers. Pas tegen de avond had Sabine onze drie tickets bemachtigd.

De zon was op 5 mei ook van de partij en we kozen daarom moedig voor het lange parcours van 3 km. Dat bracht ons helemaal naar de andere kant van het park, tot de muur van de Van Praetlaan. Op een bankje hebben we onze pick-nick opgegeten, het paleis en de serres lagen in de verte. 

Langs het parcours kon je ook informatie lezen en foto’s bekijken van hoe het vroeger was en hoe momenteel een aantal ecologische projecten worden uitgewerkt voor de watertoevoer en de verwarming in de serres. Het leek erop dat we onze koninklijke Brusselaars wel zouden kunnen strikken voor LETS Brussel: 

  • Vraag: onderhoud van de tuin, schoonmaken van de serre-ruiten, verstellen van kledij
  • Aanbod: beveiligd vervoer, wandelpark, babysitten, reistips naar Compostela

Uiteindelijk kwam het lange parcours weer samen met het kortere parcours en konden we genieten van de bloemenpracht in de serres: onder, naast en boven jou zag je meerdere bloemen en immense groene planten. Alles leek daar zoveel groter en weelderiger dan thuis: geraniums op hoge stelen, yuca’s haast tot tegen het hoge koepeldak…

Onze wandeling eindigde in een kleine bloemen- en plantenmarkt maar wij verkozen een kopje thee met gebak, ook in een serre aangeboden. De mooie witte tafels en stoelen waren zeker uitnodigend! 

En dan merk je op dat elke stoel anders is, tweedehands, hergebruikt…? Van metaal, hout, plastiek en allemaal wit geschilderd op enkele zwart-geel-rode na.