LETS Vlaanderen is als ‘beweging’ erkend door de Vlaamse overheid. Dit houdt in dat ze een subsidie krijgt waarmee twee beroepskrachten werden aangetrokken om de Letsgroepen ondersteuning te geven. Vlaanderen heeft geoordeeld dat de LETS-beweging onvoldoende bekend is bij het bredere publiek en dreigt deze subsidiëring te schrappen.

Daarom alle hens aan het LETS-dek!

Op zondag 24 november 2019 wordt een Groot Feest ofte Inspiratiedag georganiseerd in Cultuurcentrum De Grote Post in Oostende, dit in verschillende zalen van dit mooi gerestaureerde postgebouw. Meerdere grote namen uit het Vlaamse sociaal-culturele veld gaven reeds hun toezegging: Nic Balthazar met een klimaatbetoog en de link met LETS, Rudy Vandamme met een lezing over Zinzoekers, Magda Ral met een installatie samen met het publiek, Katrien Mazijn met een initiatiedans 5 ritmes, Klein Verhaal (sociaal-artistieke organisatie) met een kortfilm… Deze activiteit werd reeds opgenomen in de seizoensbrochure van De Grote Post op 20.000 ex !

Alle LETS-groepen kunnen meedoen:

  • met een standje op de LETS-markt: elke letser die een specialiteit heeft kan deze aanbieden tegen het waarderingssysteem van Lets. Enkele voorbeelden : zelfgemaakte confituur, koeken of taarten, dito juweeltjes, plantjes…
  • door bv. een workshop te geven in een van de polyvalente zalen met bv tawashi , verzorgings- of schoonmaakproducten, aquarel schilderen, poppenkleertjes…
  • je kan ook gewoon met enkele letsers afspreken om op 24/11 een dagje aan zee te plannen!

Uitnodiging!

Elke letser die een specialiteit of workshop wil aanbieden wordt gevraagd dit te laten weten aan Lieve die onze medewerking zal coördineren. (via letsbrussel@gmail.com).