Eindelijk geven de eerste warme zonnestralen en het gezang van merels en pimpelmeesjes ons weer Lets-lentekriebels. We popelen om onze terrasjes en tuintjes op te pimpen en de natuur te helpen bij groei en bloei. Dankzij Lets vinden we frisse ideeën, helpende handen en groene vingers. Neem een kijkje in de ledenlijst in onze databank, waar je ook een ruimere omschrijving vindt:

Lex (ELS015) en Annemie en Hendrik (NED001) geven graag advies en helpen bij de opzet van compostering. Ook over het tuinieren in bakken van 1 vierkante meter geven deze laatsten alle info en tips.

Gert (JET004) wil je komen helpen in de tuin.

Tuinplantjes kan je vinden bij Lief (SAB001) en Madeline (ELS005), bamboestengels en Japanse anemonen bij Lieve (SCH001).

Erik (BRU027) staat klaar met zijn twee kettingzagen om bomen en hout te verzagen – hij maakt er zelfs meubeltjes van.

Je kan ook zelf tuinmateriaal van iemand gebruiken: bij Lieve (SCH001) vinden we (dubbele) ladders, een waterslang van 30 m, een hakselaar, een compressor, en een droogapparaat voor fruit en kruiden. Bij haar zijn trouwens ook zelf gedroogd bieslook en andere gedroogde kruiden te verkrijgen.

Geen tuin ter beschikking? Geniet van het groen zonder al het werk te doen! Maak bijvoorbeeld een fiets- of wandeltocht in en rond Brussel. Bruno (ELS010) helpt daarbij. Of een natuurwandeling met Lex (ELS015).

Herman (HAL001) geeft fietsles aan volwassenen, zo staan sommigen weer sterker in hun schoenen en op de pedalen. En een goed onderhouden fiets trapt beter: bij Patrice (BRU006) en bij Karel (LAK007) zit je goed.

Zoek je een goede touringfiets – een damesmodel: Eva (AND011) heeft er een voor je klaarstaan in ruil voor huurketjes.

Wil je even verder weg, stippel dan met een ervaringsdeskundige letser een reis of weekendje uit. Of vraag speciale tips voor een langere reis, zelfs in avontuurlijke stijl. Ellen (BRU026), Jan (AND004) en Veerle (SJN003) hebben al heel wat van de wereld gezien!

Als je kampeert kan je ook een zoekertje voor materiaal plaatsen via e-maildodo. Zo leent Jill (JET012) bijvoorbeeld een stevig, compact en licht veldbed uit.

En op zondag 27 mei is er ook weer het jaarlijkse groene LetsCafé: de potluck in het Elisabeth park, tegenover De Platoo in Koekelberg. Meer nieuws volgt nog.

We wensen je veel lente- en LETS plezier!